vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Deutsche Bank verlaagt koersdoel Alfen scherp
Beeld: Alfen

Deutsche Bank verlaagt koersdoel Alfen scherp

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Alfen verlaagd van 50,00 naar 20,00 euro, met handhaving van het Houden advies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de bank.

De ruimschootse halvering van het koersdoel volgt op de winstwaarschuwing van Alfen op woensdag. 

Alfen verlaagde de omzetverwachting met 20 procent en rekent nog slechts op een marge van circa 5 procent. "Dit vertaalt zich in een 60 procent lagere winst", aldus analist Nikita Lal.

Deutsche Bank had gedurende 2024 gerekend op een verbetering in het segment energieopslag, maar door vertragingen bij het afsluiten van nieuwe contracten valt deze omzet pas in 2025.

Deutsche Bank benadrukte daarnaast dat Alfen niet meer aan convenanten voldoet, en daarom in gesprek is met de banken over een waiver.

Ook evalueert Alfen de doelstellingen voor de middellange termijn, merkte Lal op, nu de groei in alle drie de segmenten lager uitvalt dan aanvankelijk voorzien. 

Het aandeel Alfen sloot woensdag in Amsterdam 47 procent lager op 16,99 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!