vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Wall Street blijft dicht bij huis
Beeld: ABM Financial News

Wall Street blijft dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bleven woensdagavond dichtbij huis.

De S&P 500 index stond een fractie lager op 5.466,750punten. De Nasdaq steeg 0,2 procent tot 17.753,92 punten en de Dow Jones-index steeg 0,1 procent tot 39.146,55 punten.

Dinsdag sloten de Amerikaanse aandelenmarkten verdeeld, met winst voor de Nasdaq waar het aandeel Nvidia sterk herstelde van een recente verliesreeks, om woensdag weer een paar procent in te leveren.

"De winsten op de beurzen zijn extreem geconcentreerd. De recente volatiliteit heeft vooral te maken met het Nvidia-effect. Dit is vrij uniek", aldus analisten van SYZ.  

Fed-bestuurder Lisa Cook zei dinsdag dat een renteverlaging op enig moment gepast zou zijn, maar dat de timing ervan onzeker is. Haar collega Michelle Bowman verwacht dit jaar geen verlagingen meer.

De FedWatch Tool van CME geeft aan dat de markt met een waarschijnlijkheid van bijna 90 procent verwacht dat de rente op 31 juli gehandhaafd blijft. Voor 18 september wordt een handhaving van de rente geschat op circa 36 procent.

Economisch nieuws uit de VS was er over de huizenmarkt, waar fors minder nieuwe woningen werden verkocht. Op vrijdag volgt een belangrijk inflatiecijfer.

De olieprijs daalde, nadat de Amerikaanse olievoorraden onverwacht bleken te zijn gestegen afgelopen week.

De grootste aanjager voor de markten deze week wordt vermoedelijk de Amerikaanse PCE-kerninflatie op vrijdag, aldus expert Chris Turner van ING. Als deze zou voldoen aan de verwachtingen van een inflatie van 0,1 procent op maandbasis, dan zal de korte rente dalen en de dollar meenemen in die neerwaartse trend, aldus ING.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond 1,0686. De olieprijs steeg 0,6 procent op NYMEX.

Bedrijfsnieuws

FedEx steeg 15 procent, na meevallende winstcijfers van het pakkettenbedrijf en de melding dat de divisie zware vracht tegen het licht wordt gehouden. Aangepast voor eenmalige posten bedroeg de winst per aandeel 5,41 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden op 5,34 dollar gerekend.

General Motors heeft een nieuwe topman gevonden voor de divisie autonoom rijden. Marc Whitten was eerder in dienst bij Amazon en Microsoft. Het aandeel daalde 1,5 procent.

De koers van Rivian Automotive steeg 21 procent. Volkswagen liet dinsdagavond weten dat het tot 5 miljard dollar investeert in de elektrische autobouwer. Aandelen van rivaal Lucid Motors stegen met 4,6 procent.

Micron Technology komt nabeurs met cijfers. In aanloop daarnaar toe steeg het aandeel met circa 2,5 procent. Sectorgenoot ARM won 1,9 procent.

Nvidia daalde 1,7 procent op de dag van de jaarvergadering, die weinig invloed had op de koers. Dinsdag steeg Nvidia nog 6,8 procent, herstellend van een reeks verliesdagen die beleggers niet meer gewend zijn van dit aandeel, dat sinds de AI-hype eindeloos leek te stijgen.

Amazon steeg 3 procent en lijkt daarmee het vijfde bedrijf te worden dat 2 biljoen dollar waard is op de beurs, als de winst er bij het sluiten van de markt nog staat. Apple, Microsoft, Nvidia en Alphabet gingen het e-commercebedrijf voor. De eerste drie zijn inmiddels meer dan 3 biljoen dollar waard.

Het aandeel Moderna ging onderuit op het nieuws dat een nieuw vaccin tegen een virus dat voor zuigelingen en ouderen dodelijk kan zijn minder effectief is dan dat van rivaal GlaxoSmithKline. Moderna daalde 10 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!