vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Fors minder nieuwe huizen verkocht in VS
Beeld: VolkerWessels

Fors minder nieuwe huizen verkocht in VS

(ABM FN-Dow Jones) In mei zijn er fors minder nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten verkocht dan een maand eerder, toen er juist veel meer huizen werden verkocht dan eerder was berekend. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

Het aantal verkochte nieuwe eengezinswoningen daalde in mei met 11,3 procent op maandbasis tot 619.000 stuks. Op jaarbasis ging het om een daling van 16,5 procent. 

Vooraf werd gerekend op een toename van 0,9 procent tot 640.000 verkochte nieuwbouwhuizen. Het cijfer over april werd echter fors omhoog bijgesteld van 634.000 naar 698.000. 

De gemiddelde prijs van de verkochte nieuwe eengezinswoningen bedroeg in mei 520.000 dollar. Dat was hoger dan een maand eerder, toen het 505.700 dollar was.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!