vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: ING zet koopadvies op Renewi
Beeld: Renewi

Beursblik: ING zet koopadvies op Renewi

(ABM FN-Dow Jones) ING is woensdag gestart met het volgen van Renewi met een koopadvies en een koersdoel van 11,25 euro. Dit bleek uit een rapport van de bank. 

De huidige waardering is volgens ING vooral het gevolg van de uitdagende jaren die het bedrijf achter de rug heeft. 

Analisten van de bank zijn te spreken over de leidende positie van het bedrijf. Momenteel recyclet Renewi circa 62 procent van het commerciële en industriële afval dat het verzamelt, en dit moet op termijn 75 procent worden. 

Met de aangekondigde desinvestering van de verlieslatende Britse activiteiten, gaat de operationele marge van Renewi structureel met minstens 50 basispunten omhoog en wordt de vrije kasstroom met 17 miljoen euro per jaar gespekt. Bovendien ziet de balans er ineens een stuk beter uit, aldus de analisten. 

De recente bodem in de tarieven hebben ertoe geleid dat Renewi wat kostenbesparingen doorvoerde en die zullen de marges op korte termijn ondersteunen, aldus de analisten. 

Het aandeel Renewi koerste woensdag 0,6 procent hoger op 8,12 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!