vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
AMG neemt belang in Savannah Resources
Beeld: ABM Financial News

AMG neemt belang in Savannah Resources

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft een belang in Savannah Resources genomen ter waarde van 16 miljoen Britse pond. Dit maakte het bedrijf met een notering aan het Damrak donderdagochtend bekend.

Met de investering neemt AMG een belang van 15,77 procent in de ontwikkelaar van het Barroso Lithium Project in Portugal. Daarmee is AMG de grootste aandeelhouder.

AMG krijgt ook een zetel in het bestuur en kan vijf jaar lang voor 45 kiloton per jaar aan spodumeen afnemen. Er is ook een optie om de samenwerking uit te breiden met vijf jaar en om de afname te vergroten tot 90 kiloton per jaar, mits AMG een "acceptabele, volledige projectfinanciering" kan aanbieden.

Ook kijken beide partijen samen naar de uitbreidingsmogelijkheden van de lithium downstream-activiteiten in Portugal en Spanje.    

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!