vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
BioNTech geeft omzetwaarschuwing
Beeld: BioNTech

BioNTech geeft omzetwaarschuwing

(ABM FN-Dow Jones) BioNTech heeft maandag gewaarschuwd dat de inkomsten uit coronavaccins dit jaar flink lager zullen uitvallen dan eerder werd verwacht en kondigde tevens aan minder uit te zullen geven. Dat bleek uit een kwartaalupdate van de Duitse vaccinproducent.

BioNTech rekent op een omzet van circa 4 miljard euro uit coronavaccins dit jaar, waar het bedrijf eerder nog rekende op circa 5 miljard euro.

Vertragingen in de goedkeuringen door toezichthouders en ook afwaarderingen zoals die recent door partnerbedrijf Pfizer werden gedaan, droegen bij aan deze lagere verwachting.

BioNTech is van plan om 1,8 miljard tot 2,0 miljard euro te investeren in onderzoek en ontwikkeling dit jaar, in plaats van de eerder genoemde 2,4 miljard tot 2,6 miljard euro.

Daarnaast denkt BioNTech minder te investeren dan eerder gepland en ook zullen de verkoop- en algemene kosten lager uitvallen.

De nettowinst in het derde kwartaal was 161 miljoen euro. Dat was bijna 1,8 miljard euro winst een jaar eerder. De omzet daalde dan ook drastisch, van 3,5 miljard naar 895 miljoen euro. De afwaarderingen van de voorraden door Pfizer verlaagde de inkomsten met meer dan een half miljard euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!