vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Must read

  1. Must read: professionele beleggers zijn ronduit optimistisch

    Plus: waarde-aandelen schromelijk onderschat, renteverlaging Fed raakt hele wereld, kansen en risico's in China, aandeleninkopen naar nieuw record, en meer.

  2. Must read: IPO kopen is meestal geld verliezen

    Plus: megacaps profiteren van butterfly-effect, schrijf smallcaps niet af, junk VIX wijst op onweer, bekende beleggers kopen China, en meer.

  3. Must read: Dus toch maar beleggen in controversiële aandelen?

    Plus: rentebeslissingen overal, vooral Europese en Japanse banken zijn koopjes, oliebedrijven juist niet, actieve ETF's moeten actief beheer redden, en meer.

  4. Must read: China zakt dieper weg

    De Chinese beurs verliest verder terrein. Plus: de Amerikaanse overheid blijft maar uitgeven, zal de Fed een of twee kwartjes van de rente af doen? En het is vrijdagggggggggg!

  5. Must read: Kwaliteit met korting

    Plus: wel/niet beleggen in controversiële bedrijven, EM profiteren sterk van zwakkere dollar, impopulaire fondsen met mooie returns, langetermijnbeleggen is moeilijk, en meer.

  6. Must read: Nederlandse huizenprijzen ook in 2025 fors hoger

    Plus: dividendbetalingen naar nieuw record, AI is game changer beleggingsindustrie, Buffett vertrouwt het niet, goud op nieuwe all-time high, en meer.

  7. Must read: Beleg niet in horloges!

    Plus: analisten hebben geen recessie-angst, Goldman Sachs houdt vertrouwen in tech, Morningstar zet in op maaltijdbezorgers, autobouwers in spagaat, en meer.

  8. Must read: Niks geen Amerikaanse recessie

    Plus: beursonrust is helemaal terug, Chinese beurs naar nieuw diepterecord, wel/niet beleggen in beursgenoteerde private equity, Nederlands spaargeld vertrekt naar het buitenland, en meer.

  9. Must read: Hoeveel banen komen erbij?

    Vanmiddag zijn alle ogen gericht op het Amerikaanse banenrapport, want dat kan invloed hebben op de rente. Verder: de sell-off van Nvidia is overdreven, de defensiesector doet het lekker en de balans van de Fed.

  10. Must read: Wie durft spotgoedkope Chinese aandelen te kopen?

    Plus: the case voor smallcaps, voor dividend moet je hier zijn, wat de beurs echt drijft, Nederlandse economie strompelt voort, en veel meer.

  11. Must read: Lichtpuntjes?

    Tech onderuit, Japanse aandelen onderuit, olie onderuit. Plus: nutsbedrijven verminderen techrisico's, BlackRock enthousiast over Europese banken en veel meer.

  12. Must read: S&P staat inmiddels hoger dan alle koersdoelen

    Plus: beleggingsruis valt prima te filteren, ETF's helpen in tijden van stress, Europese private equity is moaty en duur, toerisme flink in de lift, en meer.

  13. Must read: China sloopt Westerse auto-industrie

    Plus: als de Fed het maar rustig aan doet, Japanse aandelen klaar voor herstart, hoe Buffett 1 biljoen bij elkaar belegde, en veel meer.

  14. Must read: nieuwe grondstoffencyclus op komst?

    Plus: 8 aandelen waar Jeff Bezos in investeert, dalende inflatie, Shell versus BP en wat betekent overwinning Trump voor de Europese economie?

  15. Must read: beleven we tegenwoordig dotcombubbel 2.0?

    Plus: mooie kansen voor defensieve nutsbedrijven, liever geen dividend, beleg niet als een biljonair, spaarrente is een keuze, en meer.