vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Nieuws

  1. Fed moet rente met 50 basispunten verlagen

    Gareth Melson van Natixis IM adviseert de Fed de beleidsrente vanavond met 50 basispunten te verlagen. De inflatie is niet langer het probleem, de arbeidsmarkt wel.

  2. Must read: professionele beleggers zijn ronduit optimistisch

    Plus: waarde-aandelen schromelijk onderschat, renteverlaging Fed raakt hele wereld, kansen en risico's in China, aandeleninkopen naar nieuw record, en meer.

  3. Value wordt schromelijk onderschat

    Groeiaandelen als Nvidia, Amazon en Microsoft lijken de beste kaarten te hebben voor de toekomst, maar historisch gezien doen waarde-aandelen het beter dan groeiaandelen en dat is niet zonder reden.

  4. Must read: IPO kopen is meestal geld verliezen

    Plus: megacaps profiteren van butterfly-effect, schrijf smallcaps niet af, junk VIX wijst op onweer, bekende beleggers kopen China, en meer.

  5. Junk VIX duidt op hevig weer

    Als beleggers bang zijn, stijgt de VIX. Wat dat betreft lijkt er momenteel niks aan de hand met een relatief lage score van 17. Maar de Junk VIX - die alleen naar de zwakste bedrijven kijkt - zegt iets heel anders. Donkere wolken pakken zich samen.

  6. Must read: Dus toch maar beleggen in controversiële aandelen?

    Plus: rentebeslissingen overal, vooral Europese en Japanse banken zijn koopjes, oliebedrijven juist niet, actieve ETF's moeten actief beheer redden, en meer.

  7. Kwaliteit wint, vooral nu

    De markt heeft volgens Neil Robson, hoofd wereldwijde aandelen van Columbia Threadneedle Investments, een pauze ingelast. "Eenduidige zekerheid is voorlopig voorbij." Nou ja, hij heeft wel een idee welk type aandelen bovengemiddeld kansrijk zijn.

  8. Must read: China zakt dieper weg

    De Chinese beurs verliest verder terrein. Plus: de Amerikaanse overheid blijft maar uitgeven, zal de Fed een of twee kwartjes van de rente af doen? En het is vrijdagggggggggg!

  9. Beleggen vanuit een onderbuikgevoel is bloedlink

    Hoe langer een bullmarkt duurt, des te slechter worden beleggers in het inschatten van risico's. Vooral de "unknown unknowns" worden onderschat.

  10. Liever aandelen dan obligaties, vastgoed en grondstoffen

    Beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen blijft positief over aandelen, negatief over de meeste obligaties en terughoudend over vastgoed en grondstoffen.

  11. Must read: Kwaliteit met korting

    Plus: wel/niet beleggen in controversiële bedrijven, EM profiteren sterk van zwakkere dollar, impopulaire fondsen met mooie returns, langetermijnbeleggen is moeilijk, en meer.

  12. Amerikaanse renteverlaging positief voor opkomende markten

    De waarde van de Amerikaanse dollar is belangrijk voor elke belegger, maar zeker voor beleggers in de opkomende markten, schrijft econoom Erik Lueth van vermogensbeheerder LGIM.

  13. Europese ETF-beleggers kopen de dip

    Noussair Aatil van State Street SPDR ETFs buigt zich over de Europese ETF-handel in augustus. Beleggers lieten zich door de techdip in de eerste week niet uit het veld slaan. Wel werd extra bescherming gezocht.

  14. Must read: Nederlandse huizenprijzen ook in 2025 fors hoger

    Plus: dividendbetalingen naar nieuw record, AI is game changer beleggingsindustrie, Buffett vertrouwt het niet, goud op nieuwe all-time high, en meer.

  15. "ECB zal groei- en inflatieverwachtingen verlagen"

    De ECB zal de de rente vanmiddag met nog eens 25 basispunten verlagen en de groei- en inflatieprognoses voor 2024 en 2025 naar beneden bijstellen, schrijft Michael Krautzberger, Global CIO Fixed Income bij AllianzGI, die de inflatiestrijd voor gewonnen beschouwt.