vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Pharming: herstelpotentieel van 100%

Pharming: herstelpotentieel van 100%

Het Nederlandse biotechbedrijf Pharming lijkt klaar te staan voor een fors koersherstel. Het aandeel beweegt al jaren in een ruime neutrale bandbreedte en kan nu nogmaals opveren vanaf de onderzijde van dit koerspatroon.

Pharming laat sinds 2018 per saldo een zijwaartsgericht koersverloop zien tussen de steunzone rond €0,66 en de weerstandszone rond €1,55. Beide zones zijn inmiddels meerdere keren getest. Dit ondersteunt de verwachting dat de koers nu nogmaals kan opveren vanaf de steun.

Pharming is in de afgelopen weken duidelijk opgevangen in de steunzone en probeert momenteel de correctieve fase te verlaten. Hierna kan er een herstel worden ingezet richting de bovenzijde van de bandbreedte. Dit zou vanaf het huidige koersniveau een herstelpotentieel van ongeveer 100% opleveren.

Uiteraard gaat het hier om een langetermijn koersdoel, maar zolang de steunzone intact blijft, sluiten we een dergelijk herstel zeker niet uit.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot