vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Duitse beurs loopt weer voorop

Duitse beurs loopt weer voorop

De sterke stijging van de Duitse zwaargewichten SAP en Deutsche Telekom heeft de Duitse beurs de laatste maanden een nieuwe impuls gegeven. De DAX index heeft onlangs een nieuw hoogtepunt gevormd en ligt hierdoor duidelijk vóór op het Europese beursgemiddelde.

De DAX index, bestaande uit de 40 grootste beursgenoteerde Duitse aandelen, vormt sinds eind 2022 een patroon van hogere toppen en bodems, wat wijst op aanhoudende vraag. De correcties worden telkens opgevangen aan de onderzijde van het stijgende trendkanaal, wat een positieve technische conditie signaleert.

De consolidatiefase vanaf mei dit jaar is onlangs opwaarts afgebroken, waardoor de opgaande trend een nieuwe impuls heeft gekregen. De uitbraak heeft ruimte vrijgemaakt voor een stijging richting nieuwe berekende koersdoelen. Het eerste richtpunt is berekend op 21.500 punten.

Omdat de Duitse beurs vooralsnog een van de weinige indices is die opwaarts is uitgebroken, blijft enige voorzichtigheid geboden. Een terugval onder de voorliggende toppen zal het beeld weer wat verzwakken.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot