vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Aegon heeft een inhaalrace voor de boeg

Aegon heeft een inhaalrace voor de boeg

Het herstel op de aandelenbeurzen zet nog niet overal goed door. De brede Amerikaanse aandelenindex S&P 500 heeft inmiddels wel een nieuw all-time high bereikt, maar bijvoorbeeld de technologiezware Nasdaq-indices hebben nog wel een stukje te gaan.

In Europa zien we dat de Duitse beurs recent weer nieuwe hoogtepunten wist te noteren. Veel andere grote Europese beurzen, waaronder de AEX-index, blijven nog wat achter. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat niet alle sectoren even goed presteren. 

Een van de sectoren die de laatste maanden wel weet te overtuigen, is de Europese verzekeringssector. De Stoxx Europe 600 Sector Insurance vertegenwoordigt het gemiddelde koersverloop van de grote Europese verzekeraars. Hieronder vallen onder meer Allianz en AXA, maar ook Aegon.

Wat opvalt is dat de sector in zijn geheel de afgelopen maanden hard is opgelopen na het verlaten van de correctieve fase, maar dat Aegon duidelijk nog wat achterblijft. De correctieve fase is bij de Nederlandse verzekeraar nog intact, wat vooralsnog een groter herstel in de weg lijkt te staan. Ik vergelijk de technische plaatjes van de Europese verzekeringssector met die van Aegon.

Stoxx Europe 600 sector Insurance

De Europese verzekeringssector brak eind vorig jaar uit de neutrale langetermijnfase en startte een stijgende trend richting hogere koersniveaus. Oplopende toppen en bodems wijzen sindsdien op aanhoudende vraag naar de sector.

De afgelopen maanden had de koers even gas teruggenomen en werd een correctieve fase zichtbaar. De koers vond echter steun rond zijn 200-daags gemiddelde en brak er overtuigend uit. De weg omhoog is hierdoor hervat.

Technische analyse Stoxx Europe 600 sector Insurance koers

Aegon

Ook Aegon wist eind vorig jaar de neutrale langetermijnfase opwaarts af te sluiten en een opgaande trend in te zetten. Na een mooie koersstijging is het aandeel de afgelopen maanden echter gaan corrigeren. De oude toppen lijken hierbij terug te keren als nieuwe steunzone.

Vanaf de oude toppen en de 200-dagenlijn lijkt de koers weer wat op te veren. De correctieve fase van de afgelopen maanden is echter nog intact. Zolang de koers onder de dalende toppenlijn beweegt, is de ruimte omhoog beperkt.

Pas na een uitbraak uit de correctieve fase klaart het technisch beeld verder op. Aegon kan dan een inhaalrace starten ten opzichte van het Europese sectorgemiddelde en in korte tijd een hoop terrein goed gaan maken. Aegon blijft voor ons hierdoor een interessant aandeel om de komende tijd in de gaten te houden.

Technische analyse Aandeel Aegon koers

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot