vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Voorbeurs: Groene start op Damrak

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong 0,3 procent in het groen. 

Maandag startte de AEX de handelsweek nog met een verlies van krap een half procent op een slotstand van 895,75 punten. 

Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag. De cruciale vraag is: zal de Amerikaanse centrale bank de rente met 25 of 50 basispunten verlagen? 

AEX future

De future op de Amsterdamse beurs maakt pas op de plaats rond de weerstandszone van de oude bodems en het koersgat van 4 septmber. Pas wanneer de koers overtuigend boven 903 punten weet te sluiten, zal het herstel worden voortgezet.

Het eerstvolgende richtpunt wordt dan de zone van enkele oude toppen rond 928 punten. Indien de herstelfase echter wordt afgebroken, kan ook een terugval richting de recente bodems en steun rond 874 punten niet worden uitgesloten.

 

 

Overig nieuws

EcoR1 groter in Galapagos

Het Amerikaanse EcoR1 Capital Fund heeft zijn stemrecht in Galapagos vergroot. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf maandagavond. Galapagos kreeg op 13 september een kennisgeving waarin staat dat EcoR1 Capital 6.713.553 stemrechten in het bedrijf bezit, bestaande uit 839.388 aandelen en 5.874.165 American Depository Receipts. EcoR1 Capital bezit nu in totaal 6.713.553 van de stemrechten van Galapagos, omgerekend 10,19 procent van de uitstaande aandelen van het bedrijf. (ABM FN-Dow Jones) 

Stellantis aangeklaagd wegens oneerlijke arbeidspraktijken in de VS

(ABM FN) Stellantis is aangeklaagd wegens oneerlijke arbeidspraktijken in de VS. Dit maakte de vakbond UAW maandag bekend. Maandag diende de UAW federale aanklachten wegens oneerlijke arbeidspraktijken in bij de National Labor Relations Board voor Stellantis' illegale weigering om informatie te verstrekken. Die informatie heeft betrekking op de plannen met betrekking tot product toezeggingen die het bedrijf deed in de collectieve arbeidsovereenkomst van de UAW uit 2023.

BAM ontvangt grote opdracht voor modernisering spoor in Engeland

Bouwconcern BAM heeft een opdracht van €950 miljoen gekregen voor de modernisering van een spoortraject tussen Huddersfield en Leeds in Engeland. De opdracht omvat elektrificatie, nieuwe bruggen, een viaduct en modernisering van zes stations. Dit project is onderdeel van de Transpennine Route Upgrade en moet in 2028 gereed zijn. BAM, sterk aanwezig in het VK en Ierland, zet met deze opdracht in op duurzaamheid en efficiëntie in het spoorvervoer. (FD)

Intel blinkt uit en record voor Dow op Wall Street dat wacht op Fed

De Amerikaanse beurzen zijn maandag overwegend hoger geëindigd. De S&P 500 steeg met 0,1 procent op 5.633,09 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 41.622,08 punten en scherpte daarmee zijn record aan en de Nasdaq daalde 0,5 procent op 17.592,13 punten. Beleggers zijn in afwachting van de belangrijkste gebeurtenis deze week: het rentebesluit van de Federal Reserve. De vraag is vooral: zal de Amerikaanse centrale bank de rente met 25 of toch met 50 basispunten verlagen?(ABM FN-Dow Jones) 

AEX sluit lager in aanloop naar rentebesluit Fed

De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten, terwijl beleggers al uitkijken naar het rentebesluit van de Federal Reserve, die op het punt staat om de rente voor het eerst sinds 2020 te verlagen. De AEX index daalde 0,4 procent tot 895,75 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,4 procent liet optekenen. (ABM FN-Dow Jones) 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot