vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Apple staat op het punt technisch uit te breken

Apple staat op het punt technisch uit te breken

De prestaties van Magnificent 7-aandelen zijn belangrijk in het komende herstel op Wall Street. Hoe heeft dit zevental de storm doorstaan?

Toen ik begin augustus de balans opmaakte concludeerde ik dat de technische schade beperkt was. Nu we een dikke maand verder zijn, valt op dat de correcties zich inderdaad niet verdiept hebben. Een enkele uitzonderling daargelaten - Tesla - zijn de uptrends intact.

Leader of the pack Nvidia is door van Bank of America zelfs opnieuw tot sectorfavoriet gebombardeerd. Dat bleek recent uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

De Magnificent 7-aandelen zullen de komende weken bepalend zijn voor het koersverloop van de rest van de Amerikaanse aandelenbeurs.

Technisch bezien zijn mij de volgende zaken opgevallen:

  • Apple en Meta staan op het punt uit te breken. Apple moet slechts 6,5% overwinnen om een nieuw all-time high te bereiken, Meta minder dan 2%.
  • Opvallend sterk is de moneyflow van Apple. Zelfs in de correctie van $237,19 naar $196 eind juli heeft de moneyflow geen krimp gegeven. Dat bewijst dat er geen paniekverkopen in Apple hebben plaatsgevonden.
  • Bij alle 7 aandelen is de koers boven de 200-dagenlijn gebleven, of er inmiddels weer boven gekropen.
  • Alleen bij Tesla is er geen sprake van een stijgende trend. Het aandeel beweegt al ruim twee jaar zijwaarts, met lagere toppen.
  • Hogere pullbackbodems zijn zichtbaar bij Nvidia, Meta, Apple en Microsoft. Alphabet is mogelijk bezig een hogere pullbackbodem te vormen.

Bij de meeste Magnificent 7-aandelen is er sprake van correcties binnen de uptrend, dus klassieke pullbacks. 

Deze keer beoordeel ik Apple op basis van de korte termijn (sinds maart), de lange termijn (sinds 2020) en meerjarig (sinds 2009). Het aandeel Nvidia heb ik medio augustus uitgebreid tegen het licht gehouden.

De analyses van de andere Magnificent 7-aandelen kunt u vinden op Tostrams.nl (voor abonnees). Wilt u Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €19,95. Dat komt neer op een korting van maar liefst 73%.

Apple sinds maart

Apple laat een zijwaarts koersverloop zien. De steun bevindt zich rond $216,71 (bodem van 9 september) en de weerstand rond $232,92 (gevormd op 29 augustus). Apple lijkt een hogere koersbodem te vormen. Dit duidt op technische verbetering.

Beleggers durven immers op een hoger niveau in te stappen. We wachten op een doorbraak en slotstand boven de weerstand. Na een uitbraak hierboven mag een koersstijging verwacht worden.

De vlakke relatieve-sterktelijn geeft aan dat Apple nagenoeg gelijke prestaties laat zien als de rest van de markt.

Opvallend sterk is de moneyflow. Het stijgende verloop ervan wijst op instroom van vers kapitaal. Zelfs in de correctie van $237,19 naar $196 heeft de moneyflow geen krimp gegeven. Dat bewijst dat er geen paniekverkopen hebben plaatsgevonden.

Technische analyse Aandeel Apple koers

Apple sinds 2020

De recente correctie van Apple vindt plaats binnen de stijgende trend. 

Zolang de koers boven de voorgaande top $199,62 (van 14 december 2023) weet te blijven, oogt het technische beeld prima. In feite is recent een succesvolle pullbackbodem neergezet. 

Weerstand ligt rond $237,19 (top van 19 juli). Na een uitbraak komt het volgende berekende koersdoel rond $280 te liggen. 

De stijgende trend van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde wijst bij Apple op een positieve technische conditie. De opwaartse B.O.B.-indicator (blauwe lijn) suggereert dat Apple beter blijft presteren dan de rest van de markt.

Technische analyse Aandeel Apple koers

Apple sinds 2009

Bij de doorbraak boven trendlijn W rond $200 dit voorjaar trad een langetermijn-koopsignaal op.

Belangrijk is dat in de recente correcties Apple niet structureel is teruggevallen onder de oude koerstoppen rond $200. 

Aangezien Apple hogere pullbackbodems weet te vormen, handhaven we onze positieve visie. De hogere pullbackbodem is op de grafiek gemarkeerd met PB. 

Vooralsnog maken we ons geen zorgen, aangezien er sinds 2023 steeds hogere bodems zijn gevormd. Die signaleren actieve kopers in de markt. 

Na een uitbraak boven weerstand  $237,19 wordt $280 het volgende opwaartse koersdoel.

Het stijgende 200-daags voortschrijdend gemiddelde wijst op een positieve technische conditie.

Technische analyse Aandeel Apple koers

 

 

 

Probeer Tostrams Premium 3 maanden voor slechts €19,95 (73% korting)

Wilt u dagelijks technische aandelenanalyses en concrete kooptips ontvangen? Abonneer u dan op Tostrams Premium. Met een universum van meer dan 500 verschillende aandelen, grondstoffen, valuta's en indices zorgen onze specialisten ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

U kunt ook persoonlijke alerts instellen, zodat u een seintje krijgt als er een technische doorbraak plaatsvindt of een belangrijk steunniveau wordt gebroken. Hierdoor mist u geen (ver)koopkansen meer!

Verder krijgt u als Tostrams-abonnee automatisch toegang tot maar liefst vier modelportefeuilles met de beste aandelen voor Nederland, Europa en de VS en ETF’s. De Tostrams-portefeuilles weten de markt al sinds 2006 te verslaan.

Wilt u Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €19,95. Dat komt neer op een korting van maar liefst 73%.

 

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Royce Tostrams

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Gerelateerde Instrumenten

Instrument Koers Verschil absoluut Verschil relatief
Alphabet 159,790 18 sep +0,470 +0,30%
Amazon.com 186,430 18 sep -0,450 -0,24%
Apple 220,690 18 sep +3,900 +1,80%
Meta Platforms 537,750 18 sep +1,435 +0,27%
Microsoft Corp 430,840 18 sep -4,310 -0,99%
NVIDIA Corp 113,250 18 sep -2,340 -2,02%
Tesla 227,200 18 sep -0,670 -0,29%

Laatste nieuws

  1. 18:00 Slotcall: Let's party!
  2. 17:55 Zonnige nazomerdag op Damrak na Amerikaans rentebesluit
  3. 16:30 Beursagenda: macro-economisch
  4. 16:30 Beursagenda: buitenlandse fondsen
  5. 16:30 Beursagenda: Nederlandse bedrijven
  6. 16:11 Beursblik: Bank of England blijft niet lang achter op de Fed
  7. 16:07 Bestaande woningverkopen VS gedaald
  8. 16:06 Leidende indicatoren VS blijven dalen
  9. 14:52 Wall Street richting fors hogere start
  10. 14:36 Amerikaanse steunaanvragen dalen