vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Technische analyse: Apple, Microsoft en Nvidia

Aarzeling bij Nasdaq-zwaargewichten

De recente verkoopdruk op de aandelenbeurzen wereldwijd heeft zijn sporen achtergelaten in de technische plaatjes van veel aandelen. Ook de grote techaandelen ontkomen niet aan de verkoopgolf. Sterker nog, de cijfers van Nvidia hebben de correctie een extra impuls gegeven.

Bij de meeste grote aandelen zijn de stijgende langetermijntrends nog intact en levert de recente koersdaling slechts een terugval op binnen de opgaande fase. Toch zien we bij sommige aandelen al wat meer haarscheurtjes in de positieve plaatjes ontstaan. Ik bekijk de drie Nasdaq-zwaargewichten Apple, Microsoft en Nvidia.

Apple

De technsiche schade bij Apple is nog zeer beperkt. Het aandeel heeft eerder deze zomer een stevige correctie ondergaan, wat heeft gezorgd voor een succesvolle terugtest van de voormalige weerstandszone. De koers lijkt nog altijd een nieuwe hogere bodem te vormen.

Zolang de koers boven de zone rond $200 beweegt, blijft het technisch beeld positief. We verwachten dat Apple na deze adempauze de stijgende langetermijnfase kan hervatten. We handhaven het langetermijnkoersdoel op $260.

Technische analyse: aandeel Apple

Microsoft

De technische schade bij Microsoft lijkt inmiddels wel iets groter te worden. Het aandeel heeft de stijgende langetermijntrend verlaten en een meer neutraal koersverloop ingezet. De koers beweegt zijwaarts boven de steunzone rond $390.

Er wordt momenteel wel een mogelijke lagere top gevormd, die nieuwe verkoopdruk lijkt aan te kondigen. Deze wordt bevestigd bij een doorbraak van de steunzone. We houden dit niveau daarom nauwgezet in de gaten. Het beeld klaart pas weer op als de correctieve kortetermijnfase wordt afgebroken.

Technische analyse: aandeel Microsoft

Nvidia

Nvidia kwam als een van de laatste grote techfondsen met halfjaarcijfers en liet beleggers enigszins teleurgesteld achter. Hoewel de resultaten nog altijd uitstekend waren, werd het aandeel toch in de uitverkoop gedaan. Inmiddels staat de koers bijna 20% lager.

Vooralsnog is de schade voor het technische langetermijnbeeld beperkt. Er is sprake van een consolidatiefase binnen de stijgende trend waarbij de uitslagen per saldo steeds wat kleiner worden. Deze consolidatiefases worden in veel gevallen gevolgd door de voorafgaande trend.

Ook beweegt Nvidia nog mooi boven het 200-daags gemiddelde, wat wijst op een positieve technische conditie. Zolang de steun rond $90 intact is, handhaven we onze positieve visie.

Technische analyse: aandeel Nvidia

 

 

Probeer Tostrams Premium 3 maanden voor slechts €19,95 (73% korting)

Wilt u dagelijks technische aandelenanalyses en concrete kooptips ontvangen? Abonneer u dan op Tostrams Premium. Met een universum van meer dan 500 verschillende aandelen, grondstoffen, valuta's en indices zorgen onze specialisten ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

U kunt ook persoonlijke alerts instellen, zodat u een seintje krijgt als er een technische doorbraak plaatsvindt of een belangrijk steunniveau wordt gebroken. Hierdoor mist u geen (ver)koopkansen meer!

Verder krijgt u als Tostrams-abonnee automatisch toegang tot maar liefst vier modelportefeuilles met de beste aandelen voor Nederland, Europa en de VS en ETF’s. De Tostrams-portefeuilles weten de markt al sinds 2006 te verslaan.

Wilt u Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €19,95. Dat komt neer op een korting van maar liefst 73%.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot