vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Technische analyse JP Morgan Chase, Wells Fargo, BlackRock en Citigroup
Beeld: ANP

Amerikaanse banken liggen op koers

Deze week start het cijferseizoen op Wall Street met de publicatie van de winstcijfers van enkele grote banken. Het spektakel wordt vrijdag 12 juli afgetrapt door JPMorgan Chase, BlackRock, Citigroup en Wells Fargo. 

Zoals altijd kijk ik aan de start van het cijferseizoen naar de technische plaatjes van enkele grote banken op Wall Street. 

Technisch liggen de Amerikaanse banken er goed bij met redelijke condities. Door de bank genomen lijkt deze sector prima met de rest van Wall Street mee te deinen. Ik heb dit hier al eerder besproken. 

Vandaag bekijk ik JP Morgan Chase, Wells Fargo, BlackRock en Citigroup.

JP Morgan Chase 

JP Morgan Chase aarzelt wat in de buurt van ons berekende koersdoel rond $200. De bank weet, afgezien daarvan, nog steeds hogere bodems te vormen. De stijgende trend heeft aan de bovenkant ruimte richting het volgende berekende koersdoel rond $230. Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun $179,20 (bodem van 19 april) intact blijft.

Er ligt een tweede steun rond $164,30 (bodem van 19 januari). De stijgende richting van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde, bevestigt een positieve technische conditie. De oplopende relatieve-sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft aan de bank beter blijft presteren ten opzichte van de rest van de markt.

 


Citigroup 

Technisch bezien oogt Citigroup prima. De doorbraak door de weerstandszone tussen $50,45 (gevormd op 21 april 2023) en $54,56 (gevormd op 19 augustus 2022), van begin dit jaar,  heeft veel opgeruimd.

Citigroup lonkt nu naar weerstand $69,11 (gevormd op 11 februari 2022). Uiteindelijk ligt het koersdoel rond $80, de top van 2021. Steun voor Citigroup ligt rond $58,65 (bodem van 14 juni).

De oplopende 200-dagenlijn van Citigroup (rode glooiende doorlopende lijn) signaleert een sterke technische conditie. De stijgende relatieve-sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft aan dat Citigroup beter presteert dan de rest van de markt.

 

Wells Fargo

Wells Fargo aarzelt wat in de buurt van de top van begin 2022 rond $60,30. Afgezien daarvan oogt het technische profiel goed, de toppen en bodems liggen nog steeds hoger. 

Binnen de uptrend is er in eerste instantie ruimte richting weerstand $66,31 (top van 2 februari 2018). Bij een eventuele terugval onder steun $55,40 (bodem van 12 april) zou een technische verzwakking optreden.

De 200-dagenlijn beweegt opwaarts, terwijl de koers erboven noteert. Dit duidt op een positieve technische conditie. De stijgende relatieve-sterktelijn (blauwe lijn) hapert wel wat, dat geeft aan dat Wells Fargo  meer in lijn presteert met de rest van de markt inhaalt.

Blackrock 

Vermogensbeheerder BlackRock consolideert, binnen de stijgende trend. BlackRock heeft het oude uitbraakniveau (de toppen van 2022 en 2023) met wisselend succes terug getest. BlackRock behoudt wel ruimte voor een verdere stijging. Zolang de steun op $745,55 (bodem van 19 april) intact blijft, handhaven we een positieve visie.

De eerste echte horde ligt rond $845 (top van 8 maart). Uiteindelijke koersdoel ligt op $973,16 (top van 12 november 2021). De stijgende trend van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde wijst op een positieve technische conditie. De B.O.B.-indicator (blauwe lijn) vlakt wat af, dat geeft aan dat BlackRock minder achterblijft bij de rest van de markt.

 

 

 

Probeer Tostrams Premium 3 maanden voor slechts €19,95 (73% korting)

Wilt u dagelijks technische aandelenanalyses en concrete kooptips ontvangen? Abonneer u dan op Tostrams Premium. Met een universum van meer dan 500 verschillende aandelen, grondstoffen, valuta's en indices zorgen onze specialisten ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

U kunt ook persoonlijke alerts instellen, zodat u een seintje krijgt als er een technische doorbraak plaatsvindt of een belangrijk steunniveau wordt gebroken. Hierdoor mist u geen (ver)koopkansen meer!

Verder krijgt u als Tostrams-abonnee automatisch toegang tot maar liefst vier modelportefeuilles met de beste aandelen voor Nederland, Europa en de VS en ETF’s. De Tostrams-portefeuilles weten de markt al sinds 2006 te verslaan.

Wilt u Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €19,95. Dat komt neer op een korting van maar liefst 73%.

 

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Royce Tostrams

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams