vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Technische analyse: verzekeraars

Goede vooruitzichten bij verzekeraars

Tijdens de IEX Beleggersdag 2024, die afgelopen vrijdag plaatsvond in theater Spant! in Bussum, besprak ik in mijn presentatie de redenen dat ik een sterk tweede halfjaar voor de beurzen verwacht.

Daarnaast gaf ik aan welke sectoren en aandelen het komend halfjaar sterk kunnen gaan presteren. Een van die sectoren is de Europese verzekeringssector. Het technisch beeld van deze sector oogt uitstekend en geeft voldoende signalen dat er na een positief eerste halfjaar nog verdere koersstijging in het vat zit.

De sector heeft de afgelopen maanden een consolidatiefase laten zien binnen de opgaande trend, maar lijkt op het punt te staan de stijgende fase een nieuwe impuls te geven. De zogenaamde vlagformatie die momenteel wordt gevormd lijkt vooralsnog slechts een tijdelijke adempauze op de weg naar hogere niveaus.

De technische plaatjes van de meeste Europese verzekeraars liggen er nog prima bij en die kunnen binnenkort hun opmars gaan hervatten. Ik bespreek vandaag het techisch beeld van twee verzekeraars waarvan ik op korte termijn een mooie koersstijging verwacht: ASR Nederland en Ageas.

ASR Nederland

ASR Nederland bewoog de afgelopen twee jaar in een licht dalende bandbreedte met volatiele koersuitslagen. Nadat de koers in september vorig jaar opveerde vanaf de onderzijde van de bandbreedte wist het aandeel in maart dit jaar de bandbreedte te verlaten. Hiermee klaarde het beeld al flink op.

ASR Nederland heeft onlangs een stapje terug gedaan na de mooie stijging vanaf eind vorig jaar. Deze correctie lijkt een nieuwe hogere koersbodem op te leveren, die de opwaartse uitbraak bevestigt. Vanaf dit niveau kan een stijgende trend worden ingezet.

Aandeel ASR koers

Ageas

Ageas bewoog de afgelopen jaren in een zwak dalende trend, waarbij duidelijk lagere toppen werden gevormd. Deze correctieve fase werd eerder dit jaar overtuigend afgebroken door een forse stijging en de vorming van een hogere koerstop.

Het aandeel is de afgelopen weken teruggevallen na de mooie uitbraak eerder dit jaar. Ondanks de correctie oogt het technische langetermijnplaatje positief en zou de opgaande trend binnenkort kunnen worden hervat. 

Indien de koers rond het huidige niveau weet op te veren en aan een nieuwe hogere bodem kan gaan werken, zal het technisch beeld opklaren en kan het herstel weer worden opgepakt.

Aandeel Ageas koers


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot