vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Adempauze bitcoin kan nieuwe kansen bieden

Adempauze bitcoin kan nieuwe kansen bieden

Samenvatting

  • Bitcoin verlaat de langetermijn stijgende trend
  • Koers beweegt nog wel mooi boven 200-daags gemiddelde
  • Eerste steun nadert snel

Bitcoin heeft de afgelopen weken een flinke stap terug moeten doen, wat weer voor veel onrust zorgt onder cryptobeleggers. De koers noteert nog altijd rond de oude toppen van 2021 die een grotere stijging in de weg lijken te staan. 

Bitcoin heeft een sterke periode achter de rug, waarbij de koers vanaf begin 2023 hard is opgelopen. Fors hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag naar de cryptovaluta. Sind maart is de stijging echter tot stilstand gekomen, nadat de koers een nieuw all-time high wist neer te zetten.

De steil opgaande beweging vanaf eind 2023 is afgebroken, maar het patroon van hogere toppen en bodems is nog intact. De langetermijn technische schade voor bitcoin is dan ook nog beperkt. Op korte termijn zien we een meer neutraal koersverloop tussen steun rond $56.514 en weerstand rond $73.795. De bewegingen binnen deze bandbreedte zijn fors, maar per saldo schiet de digitale munt niet veel op.

Aan de onderzijde van de bandbreedte wacht momenteel ook het 200-daags gemiddelde, die als extra steun kan optreden. We verwachten dan ook dat de steunzone intact zal blijven en de koers binnenkort weer kan opveren. Pas wanneer de weerstand wordt doorbroken, zal het langetermijnbeeld verder opklaren en zal de oude stijgende fase worden hervat.

Het volgende koersdoel kan dan worden berekend rond $100.000, wat vanaf het huidige koersniveau dus nog een mooi stijgingspotentieel oplevert. Enkel een duidelijke terugval onder de steunzone zal het beeld verder doen verzwakken.

 

 

De 200-dagenlijn laat een sterk opwaarts verloop zien. Dit wijst op een positieve technisch conditie van de cryptovaluta. Het 200-daags gemiddelde heeft de koers in het verleden ook meerdere keren steun geboden. Bij een iets grotere correctie kan het gemiddelde ook nu weer als steun gaan dienen.

Speculanten die bitcoin in hun portefeuille hebben kunnen blijven zitten. Voor nieuwe posities kan de onderzijde van de neutrale fase een interessant instapmoment bieden.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot