vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

TA Crypto-update: Ether

TA Crypto-update: Ether

Ether, de token van het Ethereum-netwerk, is na bitcoin nog altijd de meest verhandelde cryptovaluta. De digitale munt heeft momenteel een marktkapitalisatie van ruim 280 miljard dollar. De koers weet de laatste maanden echter even niet te overtuigen.

Ether vormt sinds medio 2022 gematigd hogere toppen en bodems, wat wijst op aanhoudende vraag. Na de sterke stijging van begin dit jaar is de munt vanaf juni echter stevig teruggevallen. De koers is hierdoor nu aanbeland bij een belangrijke steunzone.

Op korte termijn zien we dat ether steun lijkt te vinden aan de onderzijde van het stijgende trendkanaal, waar ook de horizontale steun wacht rond $2.140. Deze zone dient stand te houden om verdere verzwakking te voorkomen.

Het technisch beeld klaart pas verder op wanneer de correctieve fase van de afgelopen maanden wordt afgebroken. Een doorbraak boven de laatste top rond $2.800 zal daarna ruimte vrijmaken voor een stijging richting de hoogtepunten van eerder dit jaar rond €4.000.

Voorlopig handhaven we onze gematigd positieve visie op ether, maar de koers zal snel moeten opveren om de opgaande fase van de afgelopen jaren intact te laten.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot