vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Media: China wil bedrijven weghouden bij Nvidia
Beeld: ABM Financial News

Media: China wil bedrijven weghouden bij Nvidia

(ABM FN-Dow Jones) China dringt er bij binnenlandse ondernemingen op aan lokaal geproduceerde kunstmatige intelligentie chips te kopen in plaats van halfgeleiders die worden gemaakt door het Amerikaanse Nvidia. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdagavond op basis van bronnen.

Chinese toezichthouders ontmoedigen bedrijven om de H20-chips van Nvidia te kopen, die worden gebruikt om AI-modellen te ontwikkelen en uit te voeren, zeiden mensen die bekend zijn met de zaak tegen Bloomberg.

Er zou geen sprake zijn van een regelrecht verbod omdat China wil voorkomen dat het zijn eigen AI-startups benadeelt en de spanningen met de VS escaleren.

Beijing is bezig om de eigen halfgeleiderindustrie uit te breiden en Amerikaanse sancties tegen te gaan. Nvidia kan momenteel alleen langzamere AI-chips aan China verkopen vanwege de beperkingen die zijn opgelegd door Washington.

Aandelen van Nvidia daalden vrijdag met 2,2 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!