vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Amerikaanse PCE-kerninflatie conform verwachting omhoog
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse PCE-kerninflatie conform verwachting omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse kerninflatie is in augustus licht gestegen in vergelijking met de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

 

De zogeheten PCE-index voor de kerninflatie, een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van de Federal Reserve, kwam uit op 2,7 procent, tegen 2,6 procent in juli. Er werd vooraf ook gerekend op een lichte stijging naar 2,7 procent.  De algemene prijsindex kwam uit op 2,2 procent, een flinke daling ten opzichte van de 2,5 procent in juli. Op maandbasis kwam de kern-PCE uit op 0,1 procent, tegenover 0,2 procent een maand eerder. De algemene prijsindex steeg ook met 0,1 procent, na een stijging met 0,2 procent in juli. De inkomens stegen in augustus met 0,2 procent, na een toename van 0,3 procent een maand eerder. De bestedingen van Amerikanen stegen met 0,2 procent, na een toename van 0,5 procent in juli. Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!