vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Futures wijzen op licht lagere opening van Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Futures wijzen op licht lagere opening van Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen wezen vrijdag rond het middaguur op een licht lagere opening van Wall Street, in afwachting van PCE-inflatiecijfers. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De kerninflatie, de favoriete inflatie-maatstaf van de Federal Reserve, wordt door de markt geschat op 2,7 procent in augustus, tegenover 2,6 procent in juli. Op maandbasis zouden de kernprijzen met een stabiele 0,2 procent zijn gegroeid.

"Zelfs in het geval van een kleine afwijking van de consensus, betekent de recente verschuiving van de focus van de Fed naar de werkgelegenheidskant van zijn mandaat dat markten minder gevoelig zijn voor inflatienieuws", zei ING.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde vrijdag stabiel op 3,793 procent. Ook de tweejaarsrente noteerde vrijwel ongewijzigd op 3,627 procent.

Naast inflatiecijfers staat vrijdag ook het consumentenvertrouwen op de agenda.

WTI-olie werd vrijdag 0,3 procent duurder op 67,89 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,1170. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1139 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1176 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Costco Wholesale daalde voorbeurs 1,3 procent, nadat het concern zijn fiscale vierde kwartaal een hogere dan verwachte winst rapporteerde, terwijl de omzet licht achterbleef bij de verwachtingen.

EchoStar noteerde voorbeurs 5,6 procent hoger, na berichten dat Dish, de satelliet-tv-divisie van het concern, vergevorderde gesprekken fusiegesprekken voert met rivaal DirecTV. Een deal zou mogelijk maandag afgerond kunnen worden, volgens bronnen.

Bristol Myers Squibb steeg voorbeurs 6,4 procent, nadat de Food and Drg Administration Cobenfy goedkeurde, een oraal medicijn voor de behandeling van schizofrenie bij volwassenen.

Cassava Sciences verloor voorbeurs 10,3 procent. De farmaceut heeft een schikking getroffen met Amerikaanse toezichthouders  nadat twee voormalige leidinggevenden werden aangeklaagd voor 'misleidende beweringen' over een klinische proef voor de behandeling van Alzheimer.

BlackBerry heeft het afgelopen kwartaal een lager kwartaalverlies geboekt, terwijl de omzet met 10 procent steeg, wat de verwachtingen van analisten overtrof. Het beveiligingssoftwarebedrijf verhoogde de outlook voor het hele fiscale jaar. Desondanks noteerde het aandeel voorbeurs 3,5 procent lager.

Trump Media & Technology Group daalde voorbeurs met 1,0 procent. Andrew Litinsky, een voormalig deelnemer aan "The Apprentice" en medeoprichter van Trump Media, heeft het grootste deel van zijn belang verzilverd.

Boeing en zijn grootste vakbond hervatten de contractonderhandelingen vrijdag. Op 13 september word een voorlopige overeenkomst door een meerderheid van de werknemers die worden vertegenwoordigd door de International Association of Machinists and Aerospace Workers afgewezen. Het aandeel steeg voorbeurs 0,5 procent. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent hoger op 5.745,37 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 42.175,11 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 18.190,29 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!