vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Winstwaarschuwing Forvia
Beeld: ABM Financial News

Winstwaarschuwing Forvia

(ABM FN-Dow Jones) Forvia heeft vrijdag een winstwaarschuwing uitgestuurd vanwege onzekerheid in de Europese auto-industrie en hoge voorraden in Noord-Amerika. Ook waarschuwde het bedrijf voor het toegenomen risico voor stakingen.

Forvia is een Franse aanbieder van auto-onderdelen.

Het is niet het eerste alarmerende geluid uit de sector. In de afgelopen weken waarschuwden de Duitse autofabrikanten Mercedes en BMW ook al.

De omzet voor 2024 wordt nu door Forvia geschat op 26,8 tot 27,2 miljard euro met een operationele marge van 5,0 tot 5,3 procent.

In juli ging Forvia nog uit van een omzet van 27,5 tot 28,5 miljard euro met een marge van 5,6 tot 6,4 procent. Daarbij werd toen al wel aangetekend dat de omzet en marge vermoedelijk aan de onderkant van deze bandbreedtes zouden uitkomen.

Het aandeel Foriva steeg ondanks de winstwaarschuwing vrijdag met 8,8 procent.

Forvia meldde vrijdag vertrouwen te hebben in China, waar het circa 20 procent van zijn omzet realiseert. Ook denkt het bedrijf meer synergievoordelen te halen uit de fusie met Hella.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!