vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
ABN Amro verhoogt koersdoel BAM
Beeld: BAM Groep

ABN Amro verhoogt koersdoel BAM

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo heeft vrijdag het koersdoel voor BAM verhoogd van 5,70 naar 5,90 euro met een herhaling van het Outperform-advies. Dit bleek uit een rapport van analist Martijn den Drijver.

De halfjaarcijfers van BAM waren "beter dan verwacht", ondanks tegenvallers met een Deense school en in Manchester.

Het orderboek steeg met 12 procent, merkte Den Drijver op.

De analist schreef verder dat de Nederlandse woningmarkt de bodem heeft bereikt. De trend in de afgegeven bouwvergunningen oogt goed, en dat biedt BAM met een grote landbank en als projectontwikkelaar goede kansen.

Verder noemde de analist Infra "robuust" en is er een groeiende markt voor Energy.

Wel blijft de Britse markt voor niet-residentieel vastgoed moeilijk, meent Den Drijver, hoewel die richting stabilisatie gaat. Dat die markt nu nog moeilijk is wordt onderstreept door het faillissement van SIG, een top-5 bouwer in het VK. "Maar omdat BAM focust op gezondheid en educatie, zou het bedrijf iets beter moeten presteren dan de markt." Ook in het VK presteren de segmenten Infra en Energy erg goed, zag de analist, vooral in Rail, waarin BAM marktleider is.

Twee projecten uit het verleden brengen nog risico's met zich mee, meent Den Drijver, maar bij de Fehmarnbelt-tunnel lijkt het nu de goede kant op te bewegen.

ABN AMRO besloot zijn omzettaxaties met 5 procent te verhogen en die voor de aangepaste EBITDA met 9 procent. "De consensus oogt wat aan de lage kant", zei Den Drijver, maar merkte ook op dat er maar weinig analisten bijdragen aan deze consensus.

Den Drijver verwacht verder dat de vrije kasstroom van BAM in 2025 positief zal zijn en in 2026 boven de 100 miljoen euro uitkomt. "En dat biedt ruimte voor aandeleninkoop en dividend."

"Ook blijft de waardering van BAM achter bij het gemiddelde van directe sectorgenoten, kijkende naar 2025 EV/EBITDA", merkte de analist nog op.

Het aandeel BAM won vrijdag 8,3 procent op 4,08 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!